Rólam

Üdvözöllek!

 

AKARJ jobb lenni!
AKARJ egészségesebb lenni!
AKARJ mozogni!
és, ami a legfontosabb AKARJ ÉLNI!

 

 

Dobi-Mózes Ildikó vagyok, holisztikus szemléletű Fizioterapeuta, Gyógytornász, és rehabilitációs Pilates oktató. Egy csodálatos gyermek édesanyja, egy csodálatos ember felesége és nem utolsó sorban a mozgás szerelmese. Több éve kezdtem el bloggal foglalkozni. Imádok élni, igyekszem az Életet a számomra legmegfelelőbben és a pillanatokat a legjobban kihasználva megélni. Szeretek “elmélázni”, filozofálni dolgokon, imádok mindent megfogni, és megtapasztalni. Én vagyok az az ember, akinek nem szabad Múzeumba járni! Érdekel a világ, és nagyon szeretek utazni, új kultúrákkal találkozni, bejárni az ismeretlent! Imádok nevetni, ezért mindenben igyekszem humort találni, amit nem biztos, hogy sokan értékelnek. A mozgás, sport, lélektan, és immár az anyaság, nőiség megélése az életem szerves része, illetve célja, így nagyrészt e köré épül fel a munkásságom nagy része.

 

Ami elindított ezen az úton, hogy szeretnék segíteni Neked a minőségi életvitel, életminőséged minél magasabb szintjeinek való megismeréséhez, eléréséhez. Fókuszban az egészségre való nevelés, az egészséged megőrzése és a lelki jó(l)lét fejlesztése, pozitív szemléletmód kialakítása.

Szerencsésnek tartom magam, hogy foglalkozhattam idősekkel, fogyatékkal élőkkel, emellett párhuzamosan sportolókkal, preventív céllal érkező páciensekkel. Továbbá, egy olyan mozgásirányzatot alakítottam ki a szakmai tudás hátterében, illetve a lassan 20 éves  sportmúltammal, amely többnyire minden korosztályt érintve a lehető legtöbb rétűen mozgatja át a mozogni vágyót, ő a FYSIOfitt. A gyógytornászi pályám mellett különböző területekre is elsodort az Élet, amit a lehető legmegfelelőbb módon igyekszek kamatoztatni. Volt szerencsém bele látni cégek, vállalatok működésébe, üdülővezetésébe, turisztikai és vezetői folyamatokba.. Ne is kérdezzétek..

A Szegedi Tudományegyetem Gyógytornász (BSc) szakán végeztem, amelyet közvetlenül követett második diplomám megszerzése (MSc) 2017. Fizioterapeuta-Gyógytornász lettem. 2019-ben kezdtem az neves APPI Rehabilitációs Pilates oktatói tanfolyamba, ami már régóta nagy szerelem volt. Emellett igyekszem különböző képzéseken részt venni, tudásomat szinten tartani, valamint tovább fejleszteni, amelyet munkám során integrálva tudok alkalmazni a terápia sikeressége érdekében.

Autodidakta módon már általános iskolás korom óta foglalkozok relaxációs, és meditatív gyakorlatokkal, mivel gyermekkoromban rendszeres rémálmok gyötörtek. Így elsősorban saját részre fejlesztettem ki különböző metódusokat az alvásminőségem fejlesztésére, illetve mindig is érdekeltek különböző tudatalatti, meditatív állapotok, valamint ezek hatásai. Mára már a pácienseimnek is át tudom adni az évek alatt kifejlesztett módszereimet.

Hiszem, hogy a dolgok nem véletlenül alakulnak úgy, ahogy megtörténnek. Mindennek meg van a miértje, csak erre később születik válasz! De ha kicsit objektívan, illetve nyitottan gondolkodunk, megláthatjuk, és megérthetjük őket.

* Nevess – Szeress – Élj *

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük